Mijn naam is Marga Hendriks, ben getrouwd met Peter en wij hebben 3 zoons Peter, Bart, en Joost.

Ik heb met veel plezier gewerkt aan deze website die gaat over mijn grootste hobby :Honden met name "de Bearded Collie en de Coton de Tulear

Bij ons wonen de honden gewoon in huis en niet in kennels.

Wij fokken alleen met honden met een goed karakter, een rastypisch uiterlijk en boven alles met een blakende gezondheid.

De pups worden natuurlijk uitstekend gesocialiseerd.

Hoe het is begonnen:

In 1992 hebben we onze eerste bearded collie gekocht, en anderhalf jaar  later is Beau erbij gekomen.Ik heb veel met beide beardeds gedaan van gg1/ gg2 en behendigheid. Mickey heeft ook diverse shows gelopen, ik had ook graag een nestje met haar gehad, maar dit is helaas nooit gelukt. We hebben Mickey 12 jaar  en Beau 11 jaar binnen ons gezin gehad.

Binnen een half jaar achter elkaar hebben we afscheid moeten nemen , dit was een erge moeilijke tijd.

In 2007 is Bubbles bij ons komen wonen als pup van 8 weken, ze komt van de kennel Happy Tale van Hanny Bongers. 

Hanny Bongers heeft me geholpen om mijn droom te verwezenlijken om mij met raad en daad bij te staan. 

Bubbles is inmiddels 3 maal op de show geweest en 2 maal een Uitmuntend gehaald,op de inventarisatie dag van de Bearded Collie hebben we te horen gekregen dat ze geschikt was om er verder mee te fokken, ze had ook een hele goede en uitgebreide beoordeling. mijn dank aan Henk Hanssen!    Qua karakter (wat ik heel belangrijk vind) is Bubbles heel sociaal naar andere honden, katten, en mensen, niet bang voor vuurwerk en onweer. Ze is erg lief en aanhankelijk.
Bubbles heeft HD A, en is verder kerngezond.

23 December 2009 heeft Bubbles haar eerste nestje gehad, het waren 5 teefjes en 3 reutjes. het was allemaal heel spannend maar wij hebben hier zo van genoten, dat we besloten hebben om ermee door te gaan. De pups zijn allemaal heel goed terecht gekomen, en hebben nog regelmatig contact met de eigenaars. Zelf hebben wij een teefje aangehouden, ze heet Amber.

Wij zijn sinds 1992 lid van de Nederlandse Bearded Collie Club (NBCC)

Op dit moment hebben we Bubbles, en dochter Amber( Bearded collies), Fleur (malthezer), Whoopy (Coton de Tulear)en 2 poezen Poekie en Sjaggy.

Mijn hobby 's zijn altijd dieren geweest, ben van thuis uit ook opgegroeid met honden, poezen, etc. Ben hier altijd mee bezig geweest.Ben ook een paar jaar vrijwilliger geweest bij Katimo, opvang voor zoogkittens, dit was zeer intensief, heb ongeveer 60 kittens met de fles groot gebracht, die om de 2 uur de fles kregen, en buikjes masseren etc!!! Je kreeg er veel voldoening van, als je zag dat ze goed opgroeide en terecht kwamen in liefdevolle gezinnen.

Via de dierenambulance heb ik toendertijd ook een nest puppy 's (malthezers) vanaf de geboorte met de fles grootgebracht. Het was zeer intensief, maar wat leuk, en wat ga je van deze pups houden! De moederhond was tijdens de geboorte gestorven (keizersnede)  Natuurlijk bouw je zo 'n intense band op met de pups, en zodoende is onze Fleur bij ons gebleven, met Mickey en Beau (onze Beardeds)

Fleur heeft 3 nestjes puppy 's gehad, hier hebben we intens van genoten, en alle pups zijn in liefdevolle gezinnen terecht gekomen.
 

print